Karta Otillgänglig

Datum/Tid
2022-09-02
09:00 - 11:00


person tecknar med filtpenna på ett papper

Photo by Amélie Mourichon on Unsplash

Upptäck UX 1  är en kurs i användarstyrd utveckling, för er som vill lära er mer om hur era låntagare skulle vilja att era tjänster och platser ska fungera. UX-metoderna ger möjlighet att sätta låntagarna i centrum och jobba vidare med bland annat barnrättskonventionen på era bibliotek.

Kursens upplägg

Den 2 september kl. 9.00 har vi en uppstartsträff och därefter skickar vi ut en ny utmaning i olika UX-metoder varannan vecka. Vi lägger ut ett filmat avsnitt där vi berättar och visar olika metoder. Det kommer sju avsnitt under hösten. Varje film är 5-10 minuter långt och innehåller övningar som tar ca en timme att genomföra. Vi kommer ha frivilliga mellanmöten, ca 45 minuter några gånger under hösten för att diskutera uppdragen och hur metoderna fungerat.

Vi vill gärna att ni anmäler er minst två från varje bibliotek, gärna en från barn- och en från vuxenverksamheten, och att ni gör övningarna tillsammans. Men har du ingen att anmäla dig med, så gör det ändå, det är inget krav att vara två. Vi kommer ha en gemensam kursavslutning den 7 december.

Sagt om Upptäck UX 1:

” …jag lärde mig massor av metoder som kommer att hjälpa mig lära känna våra låntagare och besökare. Jag gillar hur du lättsamt och glatt gav mig utmaningar i videoformat som sedan oftast hade skriftliga instruktioner i pdf.”

”Jag blivit inspirerad av de olika metoderna och utav de andra deltagarnas påhittighet. Jag har gillar att man kan göra de olika övningarna när det passar för en själv.”

”Kära Upptäck UX, du är fantastisk och har öppnat upp nya världar för mig, med ditt stora hjärta som ser alla människor och försöker göra allas upplevelser så bra som möjligt. Mitt hjärta smälte när du fick mig att förstå svårigheten i att hitta saker på vårt bibliotek, både fysisk och digitalt, du öppnade mina ögon. För alltid din.”

Tid: Start 2 september – 7 december

Plats: Online via Teams

Anmälan: Anmäl er i formuläret nedan senast 31 augusti

Målgrupp: Denna kurs är för er som vill utveckla er verksamhet. Gärna minst två från varje biblioteksorganisation.

Frågor? Hör av er till Linda Sävhammar, linda.savhammar@regionostergotland.se

Totalt antal platser
50

Antal anmälda
25

Antal tillgängliga platser
25

Sista anmälningsdag
2022-08-31

Anmäl dig

Bokningen är stängd för detta evenemang.

Anmälda deltagare

Eventet är avslutat