Om du vill vara med i novelltävlingen Unga berättare så är det hög tid att skicka in ditt bidrag nu. Sista dagen är 20 augusti.  Det har kommit in en hel del noveller, men jag är säker på att det finns fler som ligger någonstans i en dator och längtar efter att få komma ut. Leta upp dessa och tryck på skicka-knappen. Du som är under 16 och över 30 får tyvärr inte delta, men du kanske känner någon som du tycker borde vara med.

Av alla bidrag som skickats in väljer en jury ut tio vinnare.  Därefter kan du vara med och rösta fram den som blir årets skrivarstipendiat och som får gå en skrivarkurs nästa sommar. Förra årets stipendiat, Meriem Jamil, gick en kurs på Åsa folkhögskola. Bland annat tack vare detta har hon bestämt sig för att byta inriktning i livet och satsa mer på skrivandet. NT gjorde en intervju med Meriem efter att hon kommit hem från skrivarkursen. Läs gärna artikeln. (länk)

Unga berättare har en egen hemsida (länk) och finns på Facebook (länk). Gå gärna in och gilla oss där. Då får du reda på mer om tävlingen och hur du gör för att vara med och rösta. Du kommer också att få reda på vilken dag de tio vinnarna kommer till Finspångs bibliotek för att presentera sig och sina noveller.

Här är några av titlarna på årets bidrag: Startkablar och mellankaffe, Du, Röda linjen, Tidsfördriv och tidsperspektiv, Handen som gungar vaggan.

Jag undrar vad din novell heter?