2019-09-17

Regionbibliotek Östergötland Götarummet

Det finns även möjlighet att deltaga via Skype.
Kontakta: rolf.holm@regionostergotland.se

Dagordning:

Tisdag 17 september kl 9-12 ca träffa vi i nätverket för Göta mångkultur. Målgruppen här är samtliga kontaktpersoner för mångkulturfrågor. Kan du inte själv komma med, skicka en ersättare!
Till träffen är Alireza Afshari inbjuden. Han håller föredrag om det mångspråkiga biblioteksväsendet och IB:s nya situation i ca 1 timme, inkl frågestund. Det här är ett led i strävan att bjuda in externa personer för att på så sätt öka möjligheten att utvecklas i vårt arbete kring dessa frågor. Förra gången var som ni minns Alma Basic med från Länsstyrelsen i Östergötland.

Vi kommer också när vi träffas att diskutera hur vi arbetar vidare med vår fortbildning om nationella minoriteter.

Kort presentation av Alireza Afshari:
Arbetar sedan maj 2018 som utvecklingsledare vid Internationella biblioteket.  Förutom detta nationella uppdrag är han en av kontaktpersonerna för biblioteksföreningens expertnätverk för mångspråk och nyanlända.  Är också styrelseledamot inom IFLAs sektion för biblioteksservice till den mångspråkiga befolkningen sedan 2013.”

Om vi hinner:
Göta Sharepoint