Fyra foton med tre män och en kvinna. Digital delaktighet är en rättighet för alla men hur ska man våga sig in i den digitala djungeln? Det finns ju så mycket som känns osäkert med internet. I podden Tänk säkert på östgötska försöker Christel Valsinger tillsammans med en rad kunniga experter reda ut begreppen kring saker som platstjänster, molnet, AI, öppna nätverk med mer. Allt för att göra den som lyssnar till en internetanvändare som vet vad man bör tänka på och som känner sig säker på nätet. 

Götabiblioteken lanserade podden Tänk säkert på östgötska första gången 2020 och släpper nu fem nya avsnitt i samband med  eMedborgarveckan (11-17 oktober), Digitalidag (15 oktober) och Tänk säkert-månaden (oktober) som är en satsning av MSB och Polisen. 

En futurists tankar om hur AI och sakernas internet påverkar dig

Under eMedborgarveckan bjuder Götabiblioteken in till en digital föreläsning med Nicklas Bergman, serieentreprenör, riskkapitalist och futurist i framkant av teknikutvecklingen. Även här är säkerheten en viktig del av föreläsningen men fokus ligger på AI.

Föreläsningen har premiär den 11 oktober på Götabibliotekens YouTube-kanal och kan ses fram till den 25 oktober. Ta chansen och lär dig mer om det här med AI och varför det berör dig nu och i framtiden.