2022-05-20

Sky Hotel Apartments

Välkommen till en dag där vi tillsammans provar på de olika verktyg som finns i MIK-lådorna som några av er provade på i kursen MIK i praktiken.  Träffen är öppen för alla som är nyfikna på vad man kan göra med MIK-lådorna och vill lära sig mer om hur man kan jobba med detta i sin verksamhet.

Vi börjar dagen med Kodcentrum som är en ideell förening som gratis introducerar barn till programmering och digitalt skapande, för att främja digital delaktighet. Moa Johansson, pedagog från Kodcentrum, kommer att leda dig igenom förmiddagens workshop. Moa har tidigare jobbat på Karlstads Stadsbibliotek som samordnare för bibliotekets skaparverkstad. Moa har därmed flera års erfarenhet av att arrangera aktiviteter med digitalt skapande för barn och unga.

Under workshopen kommer du att få ta del av följande innehåll:

• Hur en kodaktivitet kan bidra till biblioteket demokratiska och folkbildande uppdrag.
  • Introduktion och praktiskt prova på grundläggande programmering i Scratch och hur du kan addera Makey Makey till ett scratchprojekt.
  • Tips och idéer på hur du kan arrangera en kodaktivitet med Scratch och Makey Makey för barn och unga på ditt bibliotek.

Efter lunch blir det praktisk workshop med det som finns i MIK-lådorna.  Fredrik Kennebäck leder workshopen som har utgångspunkt i MIK-lådorna. Du kan vara både nybörjare eller ha gått kursen MIK i praktiken. Du kommer få prova på: barn tittar på små robotar som följer ritad linje på papper

• MakeyMakey
  • Sphero bolt
  • Ozobot
  • Green screen
  • Micro:bit

Målgrupp: folkbibliotekspersonal som jobbar med MIK/digital delaktighet och/eller barn och unga.
Ta med: bärbar dator samt gärna en ipad eller smart telefon
Kostnad: Ingen – dock en avbokningskostnad på 500kr om du inte kommer, dock är du välkommen att skicka en kollega i ditt ställe om du får förhinder. Fika och lunch ingår i dagen.

Välkommen till en rolig och praktisk dag!

2022-05-06

Eventet är avslutat