2021-03-17

Anmäl dig tilll – MIK-JAM

Välkommen till en dag fylld av MIK, kreativitet och innovation!
När dagen är slut har vi tagit fram nya metoder och aktiviteter som vänder sig till unga mellan 13-18 år. Kanske kommer vi att hitta på en helt ny bibliotekstjänst som hjälper ungdomar att må bättre? Kanske utformar vi ett spel som sprider kunskap om barnrättskonventionen? Bara fantasin sätter gränser.
Dagen riktar sig till bibliotekspersonal som arbetar med barn/unga, IT/MIK/digital kompetens. Du bidrar med dina idéer och vi arbetar i grupp. Tillsammans utformar vi lösningar som gör skillnad i unga människors liv. Vi fokuserar på aktuella områden som Fake News, Psykisk hälsa, Barnkonventionen och Läsning.
MIK-jammet leds av Martin Törnros från  Interaktiva rum.

2021-03-17, klockan 09:00 – 16:00, digitalt i Zoom och några andra plattformar

Anmälan och förberedelser

Begränsat antal platser. Du motiverar varför du vill delta när du anmäler dig. Du kommer att få en rolig uppgift att göra som förberedelse. Uppgiften tar max 45 minuter att genomföra.
Anmälan är öppen så välkommen med din anmälan senast 18 februari. Anmälningsformulär och mer information om dagen hittar du på denna hemsida:https://distans.mikjam.se/jams/210317

Vad är ett MIK-jam?

MIK är en förkortning för Medie- och informationskunnighet. MIK handlar om att kunna hantera, värdera, analysera och själv producera information i olika medier. Under ett MIK-jam samlas människor med olika bakgrunder för att skapa idéer tillsammans. I vårt fall biblioteksmedarbetare med olika kompetens.
Vi bjuder även in ett antal inspiratörer som bidrar med sina perspektiv på det vi skapar. Fokus ligger på att ha roligt, bredda kunskaperna och inspireras av varandra. Här kan du se en kort film om det första MIK-jammet när det hölls i Norrköping: https://vimeo.com/343388064/4eab68f355
Hoppas vi ses!

Ann Catrine & Malin, Biblioteksutveckling Sörmland
Ingrid & Linda, Regionbibliotek Östergötland

Arrangörer

Dagen arrangeras i samarbete mellan Biblioteksutveckling Sörmland och Regionbibliotek Östergötland med stöd från projektet Digitalt först.