2020-09-08

Vi ses digitalt för en nätverksträff med fokus på MIK och digital delaktighet.

Inspirationsföreläsning – Kreativa världar på bibliotek
Vi får lyssna till Lo Claesson, tidigare bibliotekschef i Vaggeryds kommun som var med om att starta ett av Sveriges första biblioteksmakerspace. Lo skrev tillsammans med Ann Östman och Eleonor Grenholm boken Skaparbibblan. Som en uppföljning till den tidigare boken skrev Lo sedan Makerspace i nya banor, som kom ut i februari 2020 på Btj förlag.

Nästan lika länge som folkbiblioteken funnits har det förekommit skapande inom bibliotekens verksamheter, men är idag ofta lite mer strukturerat och tar sig uttryck i skaparbibblor eller makerspace. Är det bra att skapande blir en del av bibliotekens verksamhet?
Är det pyssel och barnverksamhet som tar fokus från läsfrämjandeuppdraget? Har hantverk och kulturutövande tagit över bibliotekens kärnuppdrag? Eller kan makerpace vara en del i bibliotekens utvecklingsarbete och ge nya verktyg för bibliotekens verksamheter och spännande samarbetsmöjligheter?

Götabiblioteken och Corona – hur ställde verksamheten om under Corona?
Linköping berättar om sin digitala insatsstyrka
Kinda bibliotek och Digidelcenter delar med sig av erfarenheter från ett mindre bibliotek.

Workshop i mindre grupper där vi delar erfarenheter om hur Corona påverkat våra verksamheter när det gäller digital delaktighet och MIK.

Digiteket
Visning av Digiteket och inspiration till hur man kan jobba med Digiteket

Framåtblick
Nytt från Regionbibliotek Östergötland. Linda Sävhammar berättar vad som händer inom området digital kompetens.

Varmt välkommen med din anmälan!

Målgrupp: bibliotekspersonal som jobbar med MIK eller digital delaktighet inom Götabiblioteken

Kostnad; Ingen  men glöm inte gofikat 🙂

2020-09-07