ALL DIGITAL Week är en europeisk kampanjvecka där alla som arbetar för digital delaktighet kan delta. ALL DIGITAL Week 2021 äger rum den 22-28 mars. Digital delaktighet handlar om alla människors möjlighet och förmåga att kunna delta i dagens digitaliserade samhälle.

Huvudteman för kampanjveckan:
• Lyfta insatser inom livslångt lärande för att öka digitala färdigheter
• Förespråka mediekunnighet och kritiskt tänkande
• Skapa tillit till teknik genom att utveckla kunskap om säkerhet online
• Utveckla kompetens hos arbetstagare inom branscher som påverkas av digital transformation

Götabiblioteken lanserar podden: Internet för alla – eller?
Podden lyfter i fem avsnitt på ca 10-15 minuter olika aspekter av vår digitala vardag som blivit mer och mer en del av våra liv på grund av pandemin. Frilansjournalisten Christel Valsinger är programledare och intervjuar olika gäster utifrån temat Internet för alla – eller? Aktuell podd är uppföljaren till Tänk säkert på östgötska, som Götabiblioteken lanserade hösten 2020.

Du hittar båda poddarna på Linköpings stadsbiblioteks Acast eller där poddar finns.

Föreläsning om konspirationsteorier 22/3 kl 18.00
Ta del av den digitala föreläsning med frilansjournalisten och författaren Kent Werne.  Mer information om Kent Werne hittar du även på hans webbsida alltarenkonspiration.se.
Hur kommer det sig att konspirationsteorier uppstår? I boken Allt är en konspiration, möter han ledande konspirationsteoretiker och frilägger en för många okänd idéhistoria. Werne undersöker varför konspirationsteorier uppstår och i vissa lägen sprids som en löpeld.

Föreläsningen spelas in i samarbete med Digital Kreativ Verkstad på Linköpings stadsbibliotek och visas från och med den 22 mars kl 18.00 på Götabibliotekens YouTube-kanal samt Götabibliotekens Facebooksida.
Föreläsningen går att se i efterhand.

Läs mer om All Digital Week 2021 på Götabibliotekens hemsida.