Chef för Regionbibliotek Östergötland

Arbetsbeskrivning
Den regionala biblioteksverksamhetens ansvar enligt lagen är att främja det demokratiska samhällets utveckling genom samarbete, verksamhetsutveckling och kvalitet när det gäller de folkbibliotek som är verksamma i regionen. Som chef för Regionbiblioteket är du ytterst ansvarig för att driva och leda biblioteksutvecklingen i regionen och därmed stärka bibliotekets roll i samhället. Det innebär också att du deltar i arbetet för biblioteksutveckling på nationell nivå. Välkommen till en miljö där engagemang, samarbete och utveckling värdesätts högt – här arbetar vi tillsammans för att ge alla invånare i Östergötland en jämlik tillgång till litteratur, medier och information.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:
– Att driva och leda utvecklingsarbetet med fokus på i första hand folkbiblioteken men också skolbiblioteken i regionen
– Att vidareutveckla tjänsterna och servicen med utgångspunkt från såväl samhällets förändring som medborgarnas behov och förväntningar
– Att driva fortsatt utveckling med digitalisering och läsfrämjande verksamhet
– Att samverka med andra samhällsaktörer
– Budget-, verksamhets- och personalansvar för regionbiblioteket

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som har en examen i biblioteks- och informationsvetenskap. För att bli framgångsrik i tjänsten krävs det att du har erfarenhet av folkbiblioteksarbete och ledarerfarenhet. Då du arbetar i ständig dialog med kollegor, medborgare och andra verksamheter är det ett krav att du har goda kunskaper i det svenska och engelska språket, både i tal och i skrift. Det är viktigt att du erfarenhet från kommunal eller offentlig verksamhet.

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen krävs att du har goda ledaregenskaper och en vilja att förstå hela verksamheten och att utveckla den. Du har förtroende för medarbetarnas kunskaper och ansvarsförmåga. Du beskrivs ofta som en lyhörd person som är skicklig på att knyta kontakter samt skapa och underhålla nätverk. Du är strategisk och analytisk, har helhetssyn och kan med handlingskraft och struktur leda en verksamhet mot uppsatta mål. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

Anställning och information
Uppdraget är ett tidsbegränsat förordnande med en tillsvidareanställning i grundprofessionen inom Region Östergötland.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Biträdande produktionsenhetschef, Magnus Sjöberg, 010-103 05 43.

Facklig företrädare för DIK är Hans Kyrö, hans.kyro@dik.se 

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 17 april 2017. Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Om du behöver teknisk support kontakta MTIT-akuten på 010-103 30 00 under kontorstid. 

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som Region Östergötland inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser.

Region Östergötland