Elisabeth Rynell, porträttbild

Elisabeth Rynell kommer till Scener och Samtal i Göteborg med sin nya roman ”Moll”. Foto: Cato Lein

Nu har programmet också släppts för det som länge kallades den alternativa Bokmässan, med anledning av bojkotten på grund av den högerextrema tidningen Nya Tiders närvaro på Bokmässan.

Nu kan man se att det är något mycket mer och större: omkring 50 arrangemang om litteratur, samhälle och politik, som äger rum på Göteborgs Litteraturhus och Världskulturmuseet den 29-30/9.

De handlar om Förintelsen, Sakprosan och Fake news, Antifascisten Borges, Civilsamhällets delaktighet, Berättelser från Polesien och hur man översätter lyriska essäer.

Bland deltagarna finns Agneta Pleijel, Theodor Kallifatides, Elisabeth Rynell, Gellert Tamas, Sara Stridsberg, Lasse Söderberg, Malgorzata Szejnert, Athena Farrokhzad, Tove Folkesson, Suzanne Brögger och Khashayar Naderehvandi tillsammans med många andra.

Hela programmet återfinns här. http://goteborgslitteraturhus.se/scenerochsamtal/